Pompy Cornell dla przemysłu spożywczego
Pompy do hydrotransportu
Pompy Cornell do produktów spożywczych stanowią hydrauliczne urządzenia, które zaprojektowano specjalnie do pracy w przemyśle spożywczym. W warunkach prawidłowego stosunku produkt/woda produkty spożywcze w rodzaju owoców całych lub ciętych, warzyw lub ziemniaków tłoczy się bez uszkodzeń. Pompy Cornell do hydrotransportu mają specjalny, kanałowy wirnik ze stali nierdzewnej, pracujący w specjalnej obudowie sferycznej.Pompy do tłoczenia gorących olejów
Pompy Cornell do tłoczenia gorących olejów zawierają w sobie szereg innowacji technicznych, które składają się na ich dobre dostosowanie do takich zadań, jak tłoczenie gorącego oleju spożywczego o temperaturze do 200 °C. Pompa może być dodatkowo wyposażona w specjalne uszczelnienie wału o chłodzeniu zewnętrznym. Umożliwia ono podwyższenie dopuszczalnej temperatury płynu do 232 stopni C.
Pompy do hydrotransportu
Max. wydajność
:
175 - 1800 m³/h
Max. wys. tłoczenia
:
27 - 40 m
Max. wydajność
:
175 - 1800 m³/h
Max. wys. tłoczenia
:
27 - 40 m
Pompy do hydrotransportu ze stali nierdzewnej
Max. wydajność
:
175 - 900 m³/h
Max. wys. tłoczenia
:
23 - 30 m
Max. wydajność
:
175 - 900 m³/h
Max. wys. tłoczenia
:
23 - 30 m
Pompy do tłoczenia gorących olejów
Max. wydajność
:
95 - 1200 m³/h
Max. wys. tłoczenia
:
90 - 150 m
Max. wydajność
:
95 - 1200 m³/h
Max. wys. tłoczenia
:
90 - 150 m
Produkty
- (2)
- (1)